Techologie

 
 
Light Emitterende Diode (LED) is tegenwoordig niet meer weg te denken in de wereld van verlichting. Traditionele lichtoplossingen worden verkozen voor de LED technologie dankzij de vele verschillende voordelen.
 
Duurzaam: LED's zijn zeer duurzaam en gaan duizenden uren mee. De componenten worden gemaakt van duurzaam materiaal en zijn dankzij het ontwerp zeer schokbestendig. Een uitstekende eigenschap voor bijvoorbeeld zaklampen.

Lange levensduur: een LED houdt in principe niet acuut op met branden, maar geeft steeds minder licht na een verloop van tijd. Nadat de gloeilamp is doorgebrand, blijft de LED nog wel bruikbaar licht geven. Al is het minder fel dan voorheen. LED-lampen en diodes hebben een uitstekende operationele levensduur verwachting tot maximaal 100.000 uur.

Energiebesparend: LED’s geven meer licht per Watt. Gemiddeld verbruikt een LED 80 tot 90% minder energie vergeleken met reguliere verlichting.
Milieuvriendelijk: LED’s hebben al een langere levensduur en gebruiken veel minder energie om dezelfde hoeveelheid licht te produceren. Daar komt ook nog bij dat LED’s geen giftige materialen bevat en 100% recyclebaar is.

Geen UV-Emissies: LED’s produceren weinig infrarood licht en vrijwel geen UV-straling. Vanwege deze reden is LED-verlichting uitermate geschikt voor gebruik in musea en kunstgalerijen.

Flexibiliteit: LED’s zijn dimbaar en kunnen in elke gewenste vorm en kleur gecombineerd worden om op een zeer efficiënte manier licht te produceren.

Krachtig: LED-lampen kunnen direct na inschakeling het totale lichtvermogen te leveren. Dit maakt de LED ideaal voor tactisch gebruik, strobe functies en andere toepassingen waarbij direct licht cruciaal van belang is. LED-lampen kunnen ook frequent aan en uit geschakeld worden zonder dat dit de levensduur verminderd.